Wednesday, September 23, 2009

Internet Bukannya Magik

Internet Bukannya Magik

Mengapa masih ramai yang terus berjuang dan gagal bagi mencari duit di Internet? Jawapannya kerana ramai berfikir yang internet boleh melakukan perkara-perkara yang mustahil.


Ini kerana mereka telah dijulapkan dengan kata-kata sertailah program demi program...dan send bayaran...mereka akan menerima habuan wang semasa mereka tidur. Ini kerana ada orang lain akan melakukan kerja bagi membolehkan mereka mendapat wang daripada internet dengan mudah.

Mereka dijanjikan akan mendapat pulangan 12% sehari, sedangkan pengurus-pengurus kewangan yang handal-handal di dunia ini pun berjuang bermatian-matian untuk mendapat 12% setahun.

Pelabur-pelabur ini akan menghantar berpuluh-puluh atau mungkin beratus dan beribu ringgit kepada penaja-penaja. Kemudian mereka terperanjat kerana mendapati program yang disertai itu hilang entah ke mana, dan pelaburan mereka itu hangus.

Mereka ditipu dengan memperdayakan bahawa duit internet akan dapat diperolehi daripada aktiviti penajaan tanpa membuat atau menjual sesuatu. Makin banyak mereka menaja, makin banyak wang yang mereka akan dapat.

Hakikatnya tiada siapa pun yang membuat apa-apa, dan menyebabkan tiada siapa pun yang mendapat apa-apa, kecuali pemilik program yang mendapat wang yang mereka hantar!

Tetapi macam mana orang mudah terpengaruh perkara-perkara yang tak masuk akal boleh berlaku yang disebabkan oleh internet? Ia berlaku kerana mereka tidak memahami internet, tidak faham apa yang internet boleh buat, dan apa yang internet tidak boleh buat.

Apa dia Internet, dan apa internet boleh buat?

Internet ialah sejenis komputer khusus yang dipanggil server yang boleh berhubung atau bercakap antara satu komputer dengan satu komputer yang berjuta-juta di seluruh dunia. Oleh itu server adalah mastermind atau orang tengah yang bijak bercakap dengan semua komputer di dunia ini.

Apabila anda boleh membaca laporan ini bermakna anda membaca melalui internet. Ini kerana ada server yang serve anda bagi membolehkan anda membacanya daripada komputer anda itu. Jadi ia benda yang ajaib bukan?

Apa internet tak boleh lakukan?

Internet tidak boleh membuat duit. Internet juga tidak boleh menyebabkan duit masuk ke dalam bank anda kecuali anda telah memperolehi duit itu dengan cara berusaha mendapatkannya.

Duit pada hakikatnya berada pada tangan seseorang dan duit tidak diberikan kepada seseorang kecuali mempunyai sebab yang kukuh.

Oleh itu, JIKA ANDA INGIN MEMBUAT DUIT DARI INTERNET, ANDA MESTI MEMPUNYAI ALASAN YANG KUAT SUPAYA ORANG BOLEH MENGHANTAR DUIT KEPADA ANDA.

Apa dia alasan-alasannya?


Ada dua keadaan orang rela menghantar wang kepada anda:


  • Anda memperdayakan mereka...tipu mereka supaya menghantar wang kepada anda dengan menceritakan perkara yang tidak betul.
  • Atau anda memberikan mereka benda yang mereka mahu, benda yang berharga, benda yang mereka rela membayarnya.

Oleh itu, jika anda mempunyai niat untuk mendapatkan wang melalui internet dengan cara menipu, janganlah membaca blog saya ini lagi. Jangan buang masa anda.

Jika anda seorang yang jujur dan yakin bahawa sesuatu perniagaan yang sah akan menguntungkan kedua belah pihak, maka blog ini akan membantu anda mendapatkan duit daripada internet secara yang sah.


Adakah Anda Sedang Mencari Peluang Internet? Klik Sini












17 comments:

Mohd Nabil Majdi Al-Muslihi said...

Assalammualaikum, Saya peminat bisnes internet seperti anda.Saja ingin berkongsi IM terkenal Rahman Basri telah mengeluarkan ebooknya yang bertajuk "Rahsia Pemasaran Email" buku ini bagus untuk mereka yang ingin maju dalam bisnes internet. Saya dah beli buku ini.. jom beli (Sila Klik Disini)

Carl said...

Saya gemarkan bisnes internet kerana ia mudah untuk di uruskan. Selain itu juga, saya turut terlibat dengan forex... Sekiranya anda Ingin Mendalami Ilmu Pengetahuan Mengenai FOREX Dan Menjana Sumber Kewangan Melaluinya, Anda boleh mengetahuinya dengan lebih lanjut dengan melayari laman web di bawah ini atau klik pada link url tersebut...
Diharap info ini dapat membantu anda untuk menjadi seorang forex trader yang berjaya...

KLIK SINI Untuk Teknik Dan Strategi Forex

KRM UKM said...

Pada 26hb Februari 2011 Bertempat di Auditorium Siswa, Paras 1, Bangunan Pusanika, Universiti Kebangsaan Malaysia Bangi Akan Di Adakan Seminar Asas Perniagaan Dan Perusahaan 2011. Seminar Ini Terbuka Kepada 100 Peserta Sahaja. Seminar Ini Juga Terbuka Kepada Pensyarah, Pelajar, Usahawan dan Orang Ramai(Bumiputera sahaja).

http://krmukm.blogspot.com/

Cityiklan said...

Salam Ramadhan Dari Saya Buat Semua
Cityiklan
Iklancoffee
andaforex
iklan percuma Online Malaysia

Cityiklan said...

1. Laman Iklan Percuma Malaysia Terbaik!
2. Malaysia Blog Directory!
3. Sistem Andaforex
4. Laman Iklan Percuma Singgahiklan!
5. Greatest Free Advertising Malaysia
6. Laman Iklan Online Malaysia
7. Iklan Percuma Online Internet Di Malaysia
8. Where Are Friends To Meet Each Other
9. Free Download Movies Blog
10. Panduan Membuat Blog Bisnes Dengan Blogger
11. Blog Iklan Percuma Malaysia
12. Peluang Pendapatan Forex Untuk Semua
13. Download Free Games
14. Submit Your Blog Here

raymond said...

ONLINE DATA ENTRY WORK AT HOME JOBS – www.online-home-jobs.com
online-home-jobs.com has been awarded as the most visited home job site. More than 5 Million people are working as online data entry operator. Grab this job offer. Make a massive monthly income. Easy & simple typing job. Earn $3-$5 per Assignment, each assignment of 5 lines. Maximum Earning is $15000+
For more details E-mail us at kenoutsource@gmail.com
Visit us at http://www.online-home-jobs.com/XXX.html

Moneymakers21 said...

slm...jom follow blog sy http://forexclub88.blogspot.com/

paklah1976 said...

Asalamualaikum,

Saya baru je nak berjinak-jinak dengan perniagaan online ni..tapi tak tau nak mula dari mana, sehinggalah ada seorang kenalan memperkenalkan saya dengan seorang usahawan internet ni...pendek cerita usahawan ni telah syorkan saya dengan satu perniagaan online yang mudah dan dengan modal minima...Alhamdulillah, tak sampai satu bulan buat dah ada pendapatan..dapatlah juga bayar duit motor bulan lepas....sistem yang diberikan sangat mudah.. tak perlu nak pandai IT sangat pun dapat pasif income... (cuma tak byk, tp dapat TIAP_TIAP BULAN)..

Kalau pandai cari pelanggan: income boleh dapat TIAP2 MINGGU..!! Bonus terus masuk ke akaun Kad Debit anda..

Anda ada bisnes apa saja, MLM ke, insurans ke, jual barang di FB..? Sistem ini menyediakan landing page percuma, bg autoresponder percuma.. hosting percuma...!!

Marilah TEAM UP dengan KAMI: http://www.stiforp.asia/paklah1976 (jika bersama group kami, dapat EXTRA Sistem p.o.w.e.r.)
Keputusan anda hari ini mungkin dapat mengubah hari esok...

annisa said...

saya berminat dlm bisnes internet beberapa tahun lalu bermula trading forex. slps keluarnya hukum dan khilaf psl forex sy telah beralih pd bisnes internet/internet marketing..

edie said...

setiap perkara yg kita lakukan dengan bersungguh-sungguh pasti baik hasilnya...InsyaAllah..
Percaya pada rezeki...kita buat keja kita.... Dia buat keje dia...

Zool Fazlee said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.


Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.50/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

Saiful Lizan said...

hi,

untuk menghasil wang dari online kite seharusnya.Mempunyai ilmu, ia boleh didapati percuma atau berbayar.Disamping itu juga kita digalakkan belajar dengan mereka yang berpengalaman dalam bidang ini.

ikhlas dari saya,
blogger-jatuh bangun dalam peniagaan

koleksi ilah said...

salam jemput melawat ke blog saya .. terdapt koleksi purse serendah rm 15 + free postage dan fishtail blouse pada harga serendah rm 40 + free postage

http://ilahcollection.blogspot.com/

Cosway Farmasi said...

Terima kasih di atas perkongsian. Kalau sudi, boleh lah visit blog saya di http://nakbusiness.blogspot.com/

gila gundam said...

Jana income Rm900 sehari tanpa modal Saya nk berkongsi 1prgm dari US yg boleh buat income sampingan. Free register tiada apa2 bayaran dikenakan. Tiada tipu muslihat (kalau anda rasa prgm ni menipu...anda tk rugi apa2 pun, anda tk keluar modal pun kan?) Anda hanya perlu open link di bwh dan register sebagai member. Lepas register anda terus dpt 25usd x 3.4 = rm85.00...bila ckup USD 300 dah boleh claim
Register percuma sila isi sini http://bit.ly/19NJHOH

Alex Siegram said...

BISNES TANPA MODAL, TAK PERLU JUAL BARANG, TAK RUGI APA2!!! PERTAMA REGISTER SECARA PERCUMA
http://stayreward.com/index.php?share=120836

Zeef Z. said...

Anda mahukan side income yang mudah tanpa perlu bekerja keras ataupun modal? Jom ke link ini.. :)

http://jobandcash.com/?share=148713